Lembaga Beradat Kebangsaan Silat Seni Gayong

Dato' Mahaguru Meor Abdul Rahman

Selamat Datang Ke Lembaga Beradat KebangsaanAmanat-amanat kepada ahli GayongLembaga Beradat KebangsaanMajlis Tertinggi GurulatihPertubuhan Silat Seni Gayong MalaysiaMaklumat majlis-majlis pertabalanNama-nama sandangPengumuman penting dan pekelilingBerita-berita terkiniBuku-buku, risalah dan terbitan-terbitan Lain

Jawapan kepada soalan-soalan yang lazim ditanyaHubungi kami

Struktur Lembaga Beradat Kebangsaan Lembaga Waris Amanah Jawatankuasa Agung yang terdiri daripada ahli eksekutif dan ahli biasa Majlis yang terbentuk dibawah LBK Ahli jawatankuasa Lembaga Beradat Negeri Tokoh-tokoh negara yang menjadi murid Gayong atau menerima sandang kebesaran Gayong
 

 

MAJLIS TERTINGGI LEMBAGA BERADAT KEBANGSAAN

 

Lembaga Beradat Kebangsaan (LBK) terdiri daripada dua entiti yang membentuk Majlis Tertinggi Lembaga Beradat Kebangsaan, iaitu:

  1. Lembaga Waris Amanah
  2. Jawatankuasa Agung

Lembaga Waris Amanah terdiri daripada mereka yang diwasiatkan oleh Allahyarham Dato' Mahaguru sebagai pewaris amanah Silat Seni Gayong. Lembaga ini berkuasa mentadbir segala kuasa dan hak Mahaguru. Lembaga ini juga berfungsi sebagai badan legislatif tertinggi Silat Seni Gayong.

Jawatankuasa Agung pula terdiri daripada ahli eksekutif dan ahli biasa. Jawatankuasa Agung berkuasa untuk mentadbir kuasa eksekutif Majlis Tertinggi Lembaga Beradat. Fungsi dan bidang kuasa LBK mencakupi segala perkara dan urusan yang menyentuh adat-istiadat, pelajaran, kegurulatihan dan pentadbiran Silat Seni Gayong secara keseluruhannya.

Ketetapan Jawatankuasa Agung Lembaga Beradat Kebangsaan akan menjadi satu peraturan setelah ianya disahkan oleh Lembaga Waris Amanah.

 

Hakcipta Terpelihara © 2001 Gayong Maju Enterprise
Untuk pertanyaan dan sebarang masalah berkenaan laman web ini sila hubungi

webmaster@gayong.org

Laman Web ini diselenggarai oleh ZiGA Resources (M) Sdn. Bhd.